Paaseitjes

Melk, wit en puur zijn favoriete paaseitjes

PaaseitjesNederlanders eten gemiddeld 47 paaseitjes tijdens de paasperiode, bijna driekwart (74%) van alle Nederlanders zoekt de favoriete smaak uit en 42% van de mannen speelt vals met paaseieren zoeken. Dit blijkt uit een onderzoek dat Hema deed onder ruim 1000 Nederlanders.

Melk, wit en puur
Zodra de eitjes in de winkel liggen koopt 42% het eerste zakje met eitjes. Melk, wit en puur blijken de drie populairste smaken te zijn. Dit is wel afhankelijk van de leeftijd. Jongeren eten het liefst melk, studenten kiezen voor witte eitjes en pure chocolade eitjes blijken de favoriet onder ouderen. Om de omgeving te plezieren koopt 70% van de Nederlanders verschillende soorten eitjes. Met de bovengenoemde smaken zit u dus altijd goed. Gelukkig proberen we ook andere smaken. 64% van de Nederlanders staat namelijk open voor een andere smaak.

16 smaken
Hema heeft het onderzoek natuurlijk niet zomaar gedaan. Met vier nieuwe smaken bestaat het assortiment van de keten uit liefst zestien soorten. Waaronder de eerder genoemde drie favorieten.

16smaken paaseitjes hema

Vals spelen
Ook het paaseieren zoeken komt terug in het onderzoek. Ongeveer een derde (30%) doet mee aan het spelletje. Het lijkt ook echt ergens om te gaan want 42% van de mannelijke deelnemers speelt vals om zo meer eieren te vinden, vrouwen spelen in 27% van de gevallen vals. Al dan niet door het vals spelen eten mannen gemiddeld meer paaseieren dan vrouwen: 53 om 41.

Wie eet meeste paaseieren

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *