Nederlands Voedingscentrum vindt uw broodje kipcorn niet normaal

Nederlands Voedingscentrum vindt uw broodje kipcorn niet normaal

Nederlands Voedingscentrum vindt uw broodje kipcorn niet normaalBepaalt u zelf wat u eet of laat u het door anderen voorschrijven? De dames en heren van de voedingspolitie bepalen steeds vaker voor u en voor mij wat wij mogen eten. Lekkere snack? Vergeet het maar, het Voedingscentrum dwingt u om een bak met sla te eten. “Want een broodje kipcorn is niet normaal.” Wie is er nu gek geworden?

Niet normaal
Voedingspolitieagente en gezellige dikkerd Heleen Schuit vertelt in een interview: “Het aanbod bepaalt de vraag. Als er dagelijks vet eten wordt aangeboden, is het erg toegankelijk. Dan wordt het zelfs normaal om een broodje kipcorn te eten.” Uw verstandelijke vermogens wankelen dus als u niet kiest voor die gezonde spinazie-tofu-linzenburger.

Extra sla
Het Voedingscentrum verplicht alle scholen om vanaf 2015 een gezond menu aan te bieden. En wat gezond is dat bepaalt zij zelf aan de hand van haar eigen schijf van vijf. Er zijn leerlingen die zelf hun gezonde boterhammetjes smeren en van hun moeder een lekker appeltje en een pakje magere melk meekrijgen naar school. Als zij daarnaast nog ruimte hebben voor een snackje dan mag dat niet. Er zal en er moet ook nog extra sla in onze jeugd.

Snackschool
Gelukkig is er  het weekend, dan kunnen Nederlandse leerlingen zelf bepalen wat zij willen. We zouden best een weekend-snackschool voor ze op kunnen richten. Om te leren hoe je de beste broodjes kipcorn kunt maken. Of klinkt dat dan weer te gek?

 

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Nederlands Voedingscentrum vindt uw broodje kipcorn niet normaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *