Friet

Week van de frietHet kon niet uitblijven, na de kroket krijgt ook friet een eigen week. De initiatiefnemer van deze week is ProFri, de vakvereniging voor friturende ondernemers in Nederland. Op de komende Horecava zal ProFri de week van de friet introduceren aan het publiek.

75% van de frietmarkt
Alle frietbedrijven in Nederland kunnen voor een relatief klein bedrag aan inschrijfgeld deelnemen waarna ze een promotiepakket krijgen. Het is dus niet noodzakelijk dat een deelnemer lid is van ProFri. Naast vele cafetaria’s en lunchrooms doen ook de bedrijven Lamb Weston, McCain, Farm Frites en Aviko een duit in het zakje. En dat is goed nieuws want samen hebben deze bedrijven meer dan 75% van de Nederlandse frietmarkt in handen. Volgens ProFri zorgt dit voor een goede basis van de actie en ze verwachen dat er nog veel bedrijven zullen aansluiten.

4 tot en met 12 oktober
De week van de friet zal van 4 tot en met 12 oktober plaatsvinden. Het doel van deze week is om de klant te informeren over friet, het imago van friet te verbeteren en natuurlijk zoveel mogelijk porties friet te verkopen. Volgens ProFri is het eten van friet een feest en daar zijn we het helemaal mee eens. We kunnen daarom nu al spreken van een feestweek voor de friet.

Kijk voor meer informatie vanaf 13 januari op de website van de week van de friet.

Week van de friet

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *