Rood en verwerkt vlees is niet zo slecht als we denken | Snacknieuws
Snacknieuws

Rood en verwerkt vlees is niet zo slecht als we denken

Goed nieuws! Biefstuk, worst en spek kunnen we volgens experts gewoon eten. Volgens een recent onderzoek van deze experts is er geen bewijs dat rood en/of verwerkt vlees kanker veroorzaakt.

Eerder werd beweerd onder andere door World Cancer Research Fund (WCRF) dat rood vlees met ernstige gezondheidsproblemen in verband te brengen is. Volgens het recent gedane onderzoek gepubliceerd in Annals of Internal Medicine zijn de claims rondom rood of verwerkt vlees gebaseerd op onvoldoende bewijs. Het advies om de eerde genoemde vleessoorten te minderen of zelfs te vermijden kan daarmee dus ook in de wind worden geslagen.

De WCRF heeft direct gereageerd en aangegeven dat er wel degelijk een verband is tussen rood en bewerkt vlees en darmkanker. Het laatste woord is er dus nog niet over gesproken.

Deel dit snacknieuws op:

Blijf op de hoogte

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *