Like!Mayo

Like!Mayo PotOp de Horecava werd ik verrast door een nieuw Remia product, de Like!Mayo. Dit is een mayonaise waar werkelijk iedereen van kan genieten. Het is namelijk een plantaardige mayonaise en één die zelfs 100% allergenenvrij is. Het product was op deze Horecava erg nieuw zodat onze testpot rechtstreeks uit de dispenser kwam. Ellen van Geenen product manager bij Remia, gaf ons alle benodigde informatie.

Productinfo
Het is een 100% plantaardig product, ei- en lactosevrij. De mayonaise is gemaakt op basis van 70% zuivere zonnebloemolie. Vrij van kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen en conserverings-middelen dus geschikt voor vegetariërs en vegans. Als extraplus geeft Remia nog aan dat het beter voor het milieu is (dit wordt dan verklaard door => geen eigeel = is minder CO2 belastend) verder geven ze nog als tip mee dat deze mayonaise ook een ideale basis voor homemade sauzen is.

SNTT
Uiteraard is onze interesse in deze nieuwe mayonaise gewekt. U snapt de hoogste tijd dus om ons Snacknieuws test team op te trommelen. Samen met een bord friet gaven wij hen de lijst met de 5 gouden criteria en hier zijn de ongecensureerde test resultaten :

Gouden 5
Bevinding
Kleur
Licht van kleur, heel licht geel
Geur
Olieachtig, azijn (2x), frisse geur
Structuur
Stevig (2x), metalen lepel blijft erin staan
Smaak
Romig, iets zoet, ook fris, zacht, aangenaam,zure, nasmaak (zilveruitjes), niet zoet ( meer Belgische Mayo)
Eindresultaat
Heerlijk, aangename Mayo, Heel lekker, fijn voor mensen die geen ei mogen, ik heb het bakje uitgelikt *)

*) Een lid van het Snacknieuws test team kwam te laat en toen was ons test potje al leeg……….

Header Like!Mayo

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *