Vlammende barbecues

Jaarlijks zijn er tweehonderd Nederlanders die blijvende brandwonden oplopen door ongelukken met de barbecue. Dit jaar staat de teller al op vijftig (gemeten in juni). Met een goede voorbereiding kunnen de meeste ongelukken voorkomen worden.

Brandwonden
De meeste ongelukken ontstaan tijdens het aansteken. Er zijn nog steeds veel mensen die de barbecue aansteken met spiritus of brandgel. De Nederlandse Brandwonden stichting vindt het choquerend dat slechts 1 op de 4 afspraken maakt over het aansteken en slechts de helft afspraken maakt over veiligheid van de kinderen. Dat laatste is opmerkelijk te noemen omdat kinderen tot 14 jaar vaker brandwonden oplopen tijdens het barbecuen dan oudere mensen.

Veilig barbecuen
Veilig barbecuen draait voornamelijk om een goede voorbereiding: zorg daarom voor een stevige ondergrond van de barbecue, zorg dat de barbecue van te voren schoon is gemaakt, kijk uit voor brandbaar materiaal in de buurt van de barbecue (takken, luivel) en steek de barbecue alleen aan met aanmaakblokjes. Na het opvolgen van deze tips staat niets u meer in de weg van een smakelijke snack. Wij zeggen alvast: eet smakelijk!

Deel dit op

Meer vet nieuws

Dit is een topjaar voor uw snackbar

Voor uw cafetaria is 2011 een topjaar. Nu al? Ja hoor, uw Rabobank weet het zeker. “Voor 2011 verwachten wij wederom een lichte groei”, stelt de doorgaans nuchtere bank in haar publicatie Cijfers & Trends (Pdf). Volgens de bank blijven consumenten ook dit jaar weg uit dure restaurants en bezoeken zij liever uw snackcorner.

Fotograferende mystery guest wordt deur gewezen

Eerder wezen we u op een bericht dat consumenten de nieuwe mystery guests zijn. Met een smartphone kunnen consumenten foto’s maken van bijvoorbeeld een frikandel. Via een applicatie stuurt de consument de foto naar de leverancier, die kan zo zien of de frikandel aan alle kwaliteitseisen voldoet.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *