Vlammende barbecues

Jaarlijks zijn er tweehonderd Nederlanders die blijvende brandwonden oplopen door ongelukken met de barbecue. Dit jaar staat de teller al op vijftig (gemeten in juni). Met een goede voorbereiding kunnen de meeste ongelukken voorkomen worden.

Brandwonden
De meeste ongelukken ontstaan tijdens het aansteken. Er zijn nog steeds veel mensen die de barbecue aansteken met spiritus of brandgel. De Nederlandse Brandwonden stichting vindt het choquerend dat slechts 1 op de 4 afspraken maakt over het aansteken en slechts de helft afspraken maakt over veiligheid van de kinderen. Dat laatste is opmerkelijk te noemen omdat kinderen tot 14 jaar vaker brandwonden oplopen tijdens het barbecuen dan oudere mensen.

Veilig barbecuen
Veilig barbecuen draait voornamelijk om een goede voorbereiding: zorg daarom voor een stevige ondergrond van de barbecue, zorg dat de barbecue van te voren schoon is gemaakt, kijk uit voor brandbaar materiaal in de buurt van de barbecue (takken, luivel) en steek de barbecue alleen aan met aanmaakblokjes. Na het opvolgen van deze tips staat niets u meer in de weg van een smakelijke snack. Wij zeggen alvast: eet smakelijk!

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *