Arabische en Italiaanse invloeden bij nieuwe specials van Friters Atelier
Geïnspireerd op het voorjaar en het zomer heeft het Frites Atelier nieuwe Frites specials bedacht. De specials worden twee keer per jaar geïntroduceerd door medeoprichter en culinair bedenker, Sergio Herman.
Dit keer zorgen de specials dat we in de zomerse sfeer van Italië terecht komen of zelfs in het Arabische sprookje van
duizend-en-één-nacht. De invloeden van de diverse culturen en keukens komen sterk naar voren in de nieuwe specials. Liefhebbers kunnen vanaf deze week terecht bij een van de vestigingen in Den Haag, Antwerpen, Gent, Brussel en in Designer Outlet Roosendaal voor de ‘Arabic Baba & Feta’, de ‘Sea Nori’, de ‘Parmesan & Basil’ en de nieuwe snack de ‘Fishburger’.
Arabic Baba & Feta
De Arabic Baba & Feta is gemaakt met Arabische babaganous, feta en knapperige frites. Verder wordt het gerecht op smaak gebracht met aioli mayonaise, pittige harissa met bieslook, peterselie en een pistache crunch.
Sea Nori
Deze special is gemaakt met crispy nori chips, verse tartaar saus en een spicey Andalouse mayonaise. Met als topping een Japanse Furikake mix die bestaat uit gedroogde vis, groenten, zeewier, wasabi en sesam.
Parmesan & Basil
Zoals de naam al doet vermoeden is dit een mix van frites bestrooid met fijn poeder van verse tomaten. Afgetopt met basilicum mayonaise, geraspte Parmezaanse kaas en basilicum cress. Het product is vegetarisch en heeft al eerder op de kaart gestaan.
Fish Burger
Tenslotte is er nog de Fish Burger. Een krokant gepaneerde, vers gevangen, kabeljauwfilet. Geserveerd met huisgemaakte tartaarsaus, gepekelde groenten, zeewier en een fluweelzachte melk broodje.