Broodje met kaassoufflé, saus en uitjes hit in Nijmegen

KaassoufleIn 2004 gingen Spee en een kennis na een avondje stappen naar de cafetaria. Er werd een zacht broodje met kaassoufflé, satésaus, chilisaus en uitjes besteld. Toen wisten de heren nog niet dat deze zojuist bedachte snack legendarisch zou worden, in ieder geval in Nijmegen.


Advertentie


50 stuks op dinsdagavond
De cafetaria op het Keizer Karelplein verkoopt er op een normale dinsdagavond/nacht al zo’n 50 stuks. Het broodje is dus een legende geworden in Nijmegen. Logisch dus dat ook andere cafetaria’s het in de omgeving zijn gaan verkopen. Vooral studenten eten graag een Broodje Spee.

De naam
Overigens verzon niet Pieter Spee de snack maar de kennis met wie hij in de cafetaria was. De naam een broodje Spee werd diezelfde avond bedacht omdat het wel lekker bekte, beter dan de achternaam van de kennis. Spee maalt er niet om en is trots op het succes van het broodje.

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *