Crepekraam Frankrijk

Crêpes en Galettes, snacken op z’n Frans

Crepekraam FrankrijkIn Frankrijk liep ik op zo’n leuke Bretonse markt. De mensen snacken hier toch anders; voor de lunch maar ook meteen s’ochtends pakt men graag zo’n dunne Bretonse pannenkoek. Die heten crêpe of galette. Het is een snelle, lekkere manier om de trek te stillen en zeker goedkoop. Vaak ziet men deze pannenkoeken aangeboden als een compleet ontbijt. Dit is een oude traditie en stamt nog uit de tijd dat vele arme mensen pannenkoeken aten als vervanger van brood.

Zoet of hartig
Reclamebord crepeEr zijn twee belangrijke verschillen tussen een crêpe en een galette: het gebruikte meel en de garnering. De crêpe (gemaakt van tarwemeel) wordt zoet afgewerkt: suiker, jam, chocola, honing, gebakken appels. De galette (gemaakt van boekweitmeel) wordt hartig afgewerkt en denk hierbij aan gegrilde worstjes, spek, ei, ham mosterd etc. Ook koud worden de galettes gegeten maar dan vaak met paté, augurken, smeerkaas, zalm en kruidenkaas. De menukaart is vaak eindeloos met variaties.

100% Bretons
Helemaal af is uw Bretonse smaaksensatie als er nog een glaasje appelcider bij gedronken wordt… let hierbij wel op het feit dat de cider vaak lokaal is gestookt waardoor de alcoholpercentages nog wel eens kunnen schommelen.

Crepe Frankrijk

crepes Frankrijk markt

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *