De heetste hamburger van Nederland

Screenshot_2015-09-10-18-03-26-1Zaterdag 12 september is het Dutch Chili Fest in Eindhoven. Liefhebbers van pittig eten kunnen helemaal los gaan. Een van de snacks die te eten is tijdens het festival is de heetste hamburger van Nederland.

EHBO
Volgens organisatoren Tom Schilders en Herald Coolbergen is de heetste hamburger nog heter dan normaal. Tijdens een wedstrijd kunnen deelnemers de burger proberen te verslaan. Vorig jaar at 40% van de deelnemers de burger op. De andere 60% moest de strijd staken omdat de burger te pittig was, er overgegeven werd of er een bezoekje aan het ziekenhuis nodig was. De heetste hamburger heeft vorig jaar een flinke reputatie opgebouwd, toch zijn er weer een boel deelnemers die de uitdaging aandurven. Gelukkig staat er ook een EHBO klaar voor als er iets misgaat.

Peperkoek en peperijs
Naast de heetste hamburger van Nederland zijn er verschillende snacks gemaakt van peper zoals peperkoek en peperijs. Daarnaast is er een chili con carne kookwedstrijd en een sambal en hot sauce contest.

Het Dutch Chili Fest, dat vorig jaar nog 6000 bezoekers trok wordt gehouden op zaterdag 12 september van 12.00-20.00 uur in het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *