AutoFryKijk met  één draaiknop selecteer je de frituur keuze: hamburger, friet, mixed snacks etc. Aan het woord is Arno Ravestein, managing director van FEConcepts, de plek is de Horecava te Amsterdam. Ik sta voor de AutoFry een aangenaam robuust uitziende en met duidelijk display uitgeruste frituur robot.

Een duwtje
Ik heb de eer de kroketten via een soort kantelende bak in de machine  te mogen duwen en de rest gaat helemaal vanzelf. Arno: ”de machine laat de mand langzaam zakken en er volgt dan een interne controle hoeveel graden het frituurvet daalt. Hierop wordt het programma dan aangepast, met als resultaat consistent gefrituurde producten. Het maakt dus niet uit of er één kroket of meerdere in gaan”.

Voordelen
Terwijl de robot aan het werk is nog even wat voordelen op een rij: de AutoFry heeft geen afzuiger nodig, gebruikt filters en kan dus werkelijk overal geplaatst worden. Hij is uitermate veilig, de werknemer komt niet in aanraking met het hete frituurvet en de werknemer kan inmiddels andere taken verrichten terwijl de AutoFry garant staat voor constante gelijkwaardig gefrituurde producten.

Na 5 minuten is het programma klaar de robot schudt het frituurmandje uit en laat de olie uitdruipen en voilà met een beweging rollen heerlijk gefrituurde kroketten in de  klaarstaande bak. De krokettentest, door de Snacknieuws redactie ter plekke uitgevoerd, was op alle onderdelen ruim voldoende kan ik nog meedelen.

AutoFry kroket luikAutoFry kroket klaar

Niet voor thuis
Inmiddels heeft u wellicht door dat de robot niet voor het thuissegment bedoeld is maar meer voor wegrestaurants, benzinepompen en andere plekken waar niet direct een afzuiging mogelijk en/of gewenst is. Anders zal het de verkoopprijs van rond de € 10.000 de thuisfrituurder afschrikken. Dit is echter nog veel goedkoper dan wat een professionele keuken, geschikt voor frituren, kan kosten.

AutoFry van buiten AutoFry van binnen

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *