Ik was net binnen en ontmoette eigenlijk meteen Wiro Sterk, Commercieel Directeur van Frio Food. Of hij mij behalve zijn stijlvolle stand nog noviteiten kon laten zien? Jazeker, en voor ik het wist stond ik tussen de Hollandse hits. Onder deze naam presenteert Frio Food namelijk haar noviteiten op deze beurs. Ik voel het carnaval al aan komen….

Deurzakkertjes
Heerlijke borrelfrikandelletjes, gemaakt van kippenvlees en ze zijn ongeveer 10 centimeter groot. Het zijn met recht mini frikandellen, ze hebben de verhouding van een echte frikandel maar dan in het klein. Wiro legde mij uit dat het moeilijk was om de juiste “bite” te houden bij dit kleine formaat. Na wat experimenteren hebben ze het perfecte gevoel en smaak gevonden. Een topper.

Onze Frans
De andere Hollandse snack heet Onze Frans, naar een bekende Brabantse smartlappenzanger. Deze gepaneerde snack bestaat uit Bami met een licht pittige, zoet/zure saus, stukjes varkensvlees en atjar. Ze passen goed bij een frietmaaltijd of als snack tussen door. Dit is zeker een snelle stijger. Wiro Sterk liet mij ook nog weten dat er wellicht dit jaar ook een “Onze Guus” komt. Nou ik ben benieuwd waar Guus Meeuwis gek op is.

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Hollandse Hits op de Horecava

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *