Loempiaradar

Kaart met loempiakramen in Nederland

LoempiaradarWat is een centrum zonder een Vietnamese loempiakraam? Iedere zich zelf respecterende stad heeft er wel één. Maar als u in een vreemde stad bent is deze kraam een stuk lastiger te vinden. Gelukkig is er Loempiaradar waar loempiakramen door heel Nederland op zijn geplaatst.

Met dit overzicht kan er snel gezien worden waar de dichtsbijzijnde loempiakraam is gevestigd. Waar de kaart nog aangevuld kan worden door loempia liefhebbers blijkt Nederland heel wat kramen te hebben. Kijk voor het overzicht op de website van Loempiaradar.

 

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Kaart met loempiakramen in Nederland

 1. Pohh die goeie ouwe tijd die ik nog sinds menschheugnis heb mogen meemaken. In de jaren ’70 vorige eeuw kwam de eerste loempiakraam naar Schubbekutteveen. Powh wat was dat een goeie tijd. Echte loempiasaus had je dan, kwakje in zo in ’t bakje. Heerluk met zelfgemaakte saus was dat toen nog. Jammer dat die Vietnamees (volgens mij heette hij Lum Pia) zichzelf heb verhangen nadat de hully gully waar hij in de jaren ’60 aan gewerkt had een boutje miste en daardoor naar z’n mallemoer ging en dat ding in mekaar donderde, gelukkig één dode te betreuren maar dat was het dan ook wel.

  Anno 2021 koop ik gewoon bij de turk op de hoek mijn loempia’s van Luc. Veel goedkoper en exact hetzelfde. Ik vraag mij echt af of Lum Pia ze zelf wel gerold heeft. Zijn zaak liep wel op rolletjes. In de jaren ’70 verkocht hij loempia’s voor slechts FL0,40. Toentertijd was dat nog best wat geld. Maar dus zoals ik al zei koop ik nu Luc’s loempia’s. Een doosje van 12 stuks voor maar €6.
  Heb later de vrouw van Lum Pia opgezocht om te vragen of ze nou echt de loempia’s zelf rolde of dat ze deze inkocht bij een of andere groothandel. Heb d’r wel 5 keer moeten vragen of dat zo was of niet. Ze was al begin 90 dus begreep ze eerst niet wie ik was. Hopelijk begreep ze het nu wel. Ondanks het gesprek van 2 uur hield ik er toch een beetje een bijsmaak aan over. Hopelijk gaat die oude vrouw met een goed geweten het graf in want ze moet wel rein worden en zich richten op een schoon geweten. Ja da’s toch wel erg belangrijk.

  Deze dagen lust ik iedere week nog wel zo’n overheerlijke oervietnamese loempia. Nu maak ik het extra pittig door er wat gemalen peperkorrels doorheen te doen. Gloeiende gloeiende wat is dat mij pittig zeg. Heb zelden zo pittig gegeten en ben al heel wat gewend. Zo doe ik op mijn babi panggang nog een druppel oelek. Veel heter kan men niet eten denk ik, mijn hele reet verbrande toen ik het eten achteraf ook nog eens moest uitpoepen.

  Het valt mij ook sinds enige jaren al op dat iedere loempiaverkopert dezelfde prijzen hanteren. Ik vind dit echt niet normaal. Het zou toch niet zo kunnen zijn dat ze een grote whatsapp groep hebben met zeg maar 200-250 loempiabakkers erin en dat ze dan afspreken. Ja vanaf nu kost loempia overal €1,10-€1,20. Je wordt gewoon genaaid waar je bijstaat en dat vind ik een zeer kwalijke zaak.
  Nu covid ronddoolt hoop ik dat de prijzen weer wat zakken maar ik heb weinig goede hoop.

  Ik vond het leuk een reactie achter te laten en vraag mij af wat jullie betalen voor een loempia?

  Gr Jerkov Batski 76 jaar uit Schubbekutteveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *