Rundvleeskroket favoriet van consument

De kroket is samen met de frikandel een van de populairste snacks van Nederland. Jaarlijks worden er 350 miljoen kroketten gegeten. Het favoriete moment om een kroket te eten is tijdens de lunch.


Advertentie


Soorten kroketten
De kroket is dus enorm populair en dat blijkt ook wel uit het aanbod. In Nederland heeft een gemiddeld cafetaria maar liefst vijf verschillende kroketten, zoals de vlees-, saté en goulashkroket. Om het verschil tussen kroketten zichtbaar te maken, wordt er gebruik gemaakt van verschillende kleuren paneer. De meest gegeten kroket blijft de vleeskroket.

Draadjes of blokjes
Naast de verschillende soorten kroketten is er ook een jarenlange strijd gaande tussen kroketten gemaakt van blokjesvlees en draadjesvlees. Producenten Beckers en Mora geven de voorkeur aan draadjesvlees terwijl Van Dobben en Kwekkenboom kiezen voor blokjesvlees.

De beste kroket
Maar wat is nou de beste kroket? Onderzoeksbureau Ivomar heeft in een blinde smaaktest verschillende rundvleeskroketten met draadjes en blokjesvlees laten testen door consumenten. De nieuwe Beckers Rundvleeskroket heeft deze test gewonnen. Beckers is verheugd met het resultaat. Rozemarijn de Lange, brandmanager Beckers zegt: “als een gast een vleeskroket bestelt, wil hij natuurlijk ook wel echt vlees proeven”. En zo is het maar net!

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

3 gedachten over “Rundvleeskroket favoriet van consument

 • 30 november 2011 om 12:05
  Permalink

  "en niet alleen een gast wil echt vlees proeven, een vrouw ook". En zo is het maar net!

  Beantwoorden
 • 30 november 2011 om 16:02
  Permalink

  Yes draadjes (dreads…. ha ha)zo lekker!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *