Snacknieuws test vegetarische nugget en kroket van Beckers

Vega snacks Beckers2019 gaat het jaar worden van de vegetarische en veganistische snacks. De meeste fabrikanten hebben daarom één of meerdere snacks die aan de vegetarische of veganistische vraag voldoen. Zo konden we onlangs de vegetarische nugget, bitterbal en kroket van Beckers proberen.


Advertentie


Door de overname van GoodLife Foods profiteert IZICO (moederbedrijf van o.a. Beckers) van de jarenlange kennis. Want GoodLife Foods heeft namelijk ruim 25 jaar ervaring met het produceren van vegetarische producten. Op de Horecava waren de vegetarische bitterbal, kroket en nugget te proberen.

Vega kroket Beckers
De binnenkant van de vegetarische kroket van Beckers.

De vegetarische nugget weet de structuur van kip te benaderen. Zonder voorkennis had ik het misschien niet gemerkt dat er geen kip inzit. Met ui, mais en soja als belangrijkste ingrediënten is het een snack die beter is voor dier en milieu. De bitterballen en kroketten zijn gemaakt met soja, groente, champignons en ui. De structuur heeft weer veel weg van de vleesvariant maar qua smaak zal ik toch de voorkeur geven aan de kroket met vlees. Hoe dan ook zijn het prima alternatieven voor vegetariërs of snackers die minder vlees willen eten.

Vega snacks Beckers

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *