Vegetarische hamburger van 80 miljoen moet vlees doen vergeten
Een vegetarische burger die qua uiterlijk, structuur en beleving hetzelfde is als een normale hamburger, die is er niet. Tenminste dat is de mening van Patrick Brown. Gesteund door diverse prominenten ontwierp hij met een team experts de Impossible Burger.
Heme
Het is de bedoeling dat de Impossible Burger de vlees variant gaat vervangen. Het zou namelijk veel beter zijn voor het milieu. De hamburger, waarvan de ontwikkeling naar schatting 80 miljoen dollar heeft gekost, moet een revolutie gaan worden. Door het speciale bestandsdeel heme krijgt de burger een vleesachtige textuur. De hamburger komt uit de koker van Impossible Foods. Impossible Foods haalde eerder 180 miljoen dollar op bij diverse investeerders voor de ontwikkeling van vegetarische producten.
New York
De “duurste hamburger op aarde” is voor 12 dollar (€11) verkrijgbaar bij restaurant Momofuki Nishi in New York. De eerste reacties lopen flink uiteen. Dus bent u in de gelegenheid, probeer de burger dan vooral eens zelf.