De meest opvallende snacks van 2017

Krokodel1 januari is een mooi moment om in bed te blijven liggen, maar ook om terug te blikken op het snackjaar 2017. Want het was weer een mooi jaar. De innovaties volgden elkaar in een rap tempo op. Soms werden snacks groter gemaakt, soms werden snacks gecombineerd en soms, heel soms werd er een geheel nieuwe snack bedacht.

Frikandellenvlaai van ALDI
De frikandellenvlaai bestaat al een tijdje maar was slechts beperkt verkrijgbaar. Supermarktketen ALDI ging in 2017 de vlaai landelijk verkopen. Het werd een groot succes want binnen de kortste keren was er geen vlaai meer te vinden. Ondanks dat er naar ons idee nog veel aan de vlaai te verbeteren valt verwachten we dat ALDI de actie een vervolg gaat geven.

Frikandellenvlaaipunt ALDI

Krokodel van Beckers
Tijdens de frikandellendisco in 2016 werden er voor het eerst Krokodellen verkocht. Een combinatie van een kroket en frikandel. Beckers heeft met de bedenkers gesproken, ging de snack massaal te produceren en bracht in 2017 de Krokodel naar de snackbar.

Krokodel

McDonald’s
Ook McDonald’s heeft in 2017 niet stilgezeten. Zo’n beetje om de maand werd er een nieuwe, unieke burger geïntroduceerd. Vaak waren deze burgers verbonden aan een thema. Zo verschenen een zomerburger, een kaasplankje en de Maestro burger met ei op de (tijdelijke) menukaart. Ook werd er voor het eerst een Big Mac gemaakt met kip. Een unicum!

Kaasplankje_McDonalds

Sucukandel
In de Sucukandel komen twee culturen bijeen: de Nederlandse frikandel samen met de sucuk, het bekendste worstje van Turkije. De Sucukandel bevat het beste van de twee snacks: kip, döner, komijn, chili, peper en zout.

Kruiket
Leverancier De Jong Snacks heeft speciaal voor Carnaval een nieuwe snack bedacht. De Kruiket zoals de snack heet werd daarom ook op de elfde van de elfde geïntroduceerd in Tilburg.

Kruiket

Geen snacks maar wel …
Oke, het is geen snack maar verdient in dit overzicht wel een vermelding. Remia introduceerde de Bikkelsaus. De frisse saus heette oorspronkelijk Kruimelsaus, naar de snackbar Kruimeltje. Door de ingrediënten zoals diverse kruiden en een vers uitje is de saus fris, dun en licht pikant. Een saus voor echte bikkels volgens Remia.

Bikkelsaus

Nederland werd verrijkt met een aantal nieuwe (tijdelijke) winkels waaronder een cookie dough bar, krokettenwinkel en KitKat store. Tenslotte was er het eerste frituurfestival georganiseerd in Leeuwarden. Al onze favoriete snacks stonden centraal tijdens dit festival. Ook voor nieuwe snacks was er ruimte. We hopen en verwachten dat het festival dit jaar weer terugkomt.

Zoals u kunt lezen waren er genoeg hoogtepunten op snackgebied in 2017. We kijken al weer uit naar wat 2018 ons gaat brengen!

 

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *