De Oranje Kroket van Sjieke Snacks
De Oranje Kroket van Sjieke Snacks ligt in onze frituurpan te zwemmen. Het is een kleine, bomvolle, fel oranje kroket. We zijn gespannen, alsof de wedstrijd over een paar minuten begint. Het volkslied galmt door het stadion en de kroketten mogen uit het vet.
Eigenlijk wilde Sjieke Snacks geen kroket maken, maar liever andere snacks. Iedereen maakt al kroketten. Maar als er dan toch een kroket moest komen dan wel op de manier van Sjieke Snacks. De kroket is een samenspel geworden tussen Hollands eten en alle culturele invloeden die Nederland kent. Tot de ingrediƫnten van deze kroket behoren dan ook:
- Hollands: de kroket zelf en het Hollandse rundvlees
- Surinaams: creoolse keuken, kousenband, roti chutney
- Indisch: madame Jeanette, dahl
- Noord afrikaans: komijn, zoete aardappel.

Smaak
Als de Oranje Kroket doormidden wordt gesneden dan is de diversiteit van de ingrediƫnten direct te zien. De korst is enorm krokant en knapperig. Alles aan deze kroket laat zien dat het product met veel zorg en liefde is gemaakt. Het is misschien niet de grootste kroket, maar de kroket is wel groots van smaak. De smaak en geur lijken vooral vergelijkbaar met de Indische keuken zoals bijvoorbeeld Rendang. De kroket smaakt overigens niet alleen lekker uit het vuistje maar ook op een bolletje. En een beetje mosterd misstaat ook niet.

Conclusie
Een snackproducent kan niet zonder een kroket in het assortiment. Toch heeft Sjieke Snacks er zo’n draai aan weten te geven dat het een snack is met een eigen gezicht. De kroket zit bomvol ingrediĆ«nten en dat is te merken aan de smaak, het is een echte beleving om deze kroket te eten. De Oranje kroketten van Sjieke snacks zijn verkrijgbaar bij Sjieke Snacks of gebakken bij de Driezeeg in Berlicum. De prijzen zijn ā¬1,75 ongebakken en ā¬2,25 gebakken.
