Hamburger

28 mei is de dag van de hamburger

Er zijn weinig snacks zo veelzijdig als de hamburger. Een hamburger kan werkelijk alles omvatten van een stuk vlees tussen een broodje tot een toren met sla, augurk, ei, ui, tomaten, kaas en nog meer vlees.

Geen wonder dat de snack zo populair is. En daarom was al heel de maand mei aangemerkt als hamburger maand, maar 28 hamburger, pardon 28 mei, in het speciaal. Want dat is de echte dag van de hamburger.

Cijfers
Volgens de laatste peiling, van zeven jaar geleden, eten we 400 miljoen hamburgers per jaar. Dat zijn er zo’n 23 per persoon. Thuisbezorgd.nl geeft aan dat ze afgelopen jaar via hun platform zeven miljoen hamburgers hebben verkocht. De veelzijdigheid van de hamburger zit niet alleen in de ingrediënten want de hamburgerpatty’s worden niet alleen gemaakt van rundvlees maar ook van vis, kip, lam of op een plantaardige basis. En de plantaardige burgers zijn steeds populairder, zo heeft Thuisbezorgd.nl er vorig jaar een miljoen van verkocht.

Eten op Rolletjes

De historie van de hamburger
Het is niet helemaal duidelijk waar de hamburger vandaan komt. Wel weten we dat de eerste hamburgers al zeker honderd jaar geleden werden gegeten. Er zijn verhalen dat een Deense kok Louis Lassen die in 1895 de hamburger bedacht. In andere verhalen gaat de eerste hamburger terug naar 1881 in de stad Hamburger waar Otto Kuase of Otto Krause (men weet niet precies wat zijn naam was) de snack bedacht. En volgens sommige gaat de hamburger nog verder terug. Want zelfs de Chinezen uit 1045 zouden al hamburgers eten. We weten in ieder geval wel dat de hamburger in 1904 aansloeg bij het grote publiek. Er was een grote expositie en de maaltijd die makkelijk met de handen gegeten kon worden sloeg direct aan.

Hamburger met ei

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *