Kwekkeboom ovensnacksSportkantines, scholen, benzinepompen, vliegtuigen en andere locaties waar frituren onmogelijk is hebben de ovensnack ontdekt. Ook steeds meer consumenten weten de ovensnacks te waarderen.

Steeds meer ruimte voor ovensnacks
Souflesse assortimentAls de Horecava de maatstaf is voor het komende jaar dan gaan ovensnacks het helemaal worden. Eigenlijk zijn ovensnacks nu al gearriveerd. Er zijn genoeg consumenten die geen zin hebben om in de schuur te frituren, dit alles omdat een open keuken en een frituurpan geen goede combinatie zijn. Op de Horecava zagen we meer dan genoeg ovensnacks. Zo was er de Bourgondiër (de luxe snacklijn van Ad van Geloven waar ook Mora onder valt) met een ovenbitterbal en ovenkroket. De Souflesse (de luxe kaassoufle) heeft ook een oven variant uitgebracht. Ook leverancier Flemmings was aanwezig met diverse ovensnacks: van kaas rondjes tot bitterballen en van kip nuggets tot kroketten. En waar Kwekkeboom vorig jaar nog een beperkte ruimte had ingedeeld voor ovensnacks heeft de fabrikant nu een aparte stand met alleen maar oven hapjes zoals bitterbalen en kaassnacks.

Evenemeneten
Ook bij grote evenementen worden steeds vaker ovensnacks ingezet omdat er dan beter ingespeeld kan worden op de drukte. Ovensnacks hebben weliswaar een twee tot drie keer langere bereidingstijd dan frituursnacks maar een ovensnack is makkelijker warm te houden zonder smaak of krokantheid te verliezen. Zelfs in de supermarkten winnen de ovensnacks snel terrein. De schappen voor ovensnacks worden steeds uitgebreider en groter. Al dit oven vertier gaat helaas ten koste van iets anders: de originele frituursnack.

Een ovensnacks is geen frituursnack
En daar is natuurlijk niet iedereen even blij mee. Neem Frans van Rooij van ProFri (Vereniging Professionele Frituurders), hij ziet een essentieel verschil tussen oven en gefrituurde snacks. In zijn ogen mag een oven met de naam ActiFry de naam fry niet dragen want er komt geen frituurvet aan te pas. En iemand die ovensnacks klaarmaakt is ook geen friturist. Maar, zegt hij, er zit ook een positieve kant aan het verhaal: een cafetaria zal nog meer als een specialist worden gezien.

Kwekkeboom ovensnacks

Voor jou geselecteerd:

2 thoughts on “De ovensnacks nemen over

    1. Ronald, het gaat hier om het bereiken van een omslagpunt niet wie als eerste met een nieuw product op de markt kwam. een goed artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *