Winnaar NK Lekkerste Pannenkoek "Ik Peer Um"

NK Lekkerste Pannenkoek 2024 is viering van creativiteit, traditie en vakmanschap

Winnaar NK Lekkerste Pannenkoek "Ik Peer Um"Het NK Lekkerste Pannenkoek 2024 is niet alleen een culinair spektakel, maar ook een viering van creativiteit, traditie en vakmanschap in de wereld van de pannenkoeken. In een culinair spektakel op de Horecava 2024 heeft Bjorn Weerdenburg van Pannenkoe Bleiswijk de kroon veroverd in het NK Lekkerste Pannenkoek. Zijn meesterwerk, genaamd ‘Ik Peer um’, werd door de jury geprezen vanwege het verrukkelijke beslag. Sophie Pigmans van Pannenkoe Leidschendam stal dan weer de harten van de kinderjury met haar creatie ‘TiramiKoe’.

Bjorn Weerdenburg’s ‘Ik Peer um’: een luchtige triomf
Voor Bjorn Weerdenburg was het zijn eerste deelname aan het NK Lekkerste Pannenkoek, en zijn creatie ‘Ik Peer um’ bleek meteen een groot succes. De pannenkoek, op smaak gebracht met in basterdsuiker gekarameliseerde peer, kaneelijs, en slagroom, veroverde de jury met zijn luchtige beslag. Het geheim van het winnende recept? Een vleugje extra ei en vanille-extract, volgens de trotse maker.

Winnaar NK Lekkerste Pannenkoek "Ik Peer Um"

Verfijnde eenvoud en Texelse traditie
Matthijs Dresschler van Pannenkoe Alphen verdiende het zilver met ‘Salted Caramel Pear’, waar de jury de nadruk legde op de smaakvolle eenvoud van peer, karamel en mascarpone. Bas Vogel van Eethuus van het Wad in Cocksdorp (Texel) greep het brons met ‘Pannenkoek Erfgoedfestijn’, waarbij hij Texelse producten zoals verse melk en eieren combineerde met huisgemaakte boerenjongens en advocaat als toppings.

Kinderjury’s favoriet: Sophie Pigmans en ‘TiramiKoe’
In de kinderjurycategorie wist Sophie Pigmans van Pannenkoe Leidschendam de hoogste punten te scoren met haar verrukkelijke creatie ‘TiramiKoe’. Deze pannenkoek, met ingrediënten als mascarpone, pure chocolade, chocomelk en slagroom, werd geprezen voor zijn heerlijke smaakcombinaties.

Winnaars
De uiteindelijke winnaars van het NK Lekkerste Pannenkoek 2024 waren:

  1. Bjorn Weerdenburg, Pannenkoe Bleiswijk
  2. Matthijs Dresschler, Pannenkoe Alphen
  3. Bas Vogel, Eethuus van het Wad in Cocksdorp
    Sophie Pigmans van Pannenkoe Leidschendam werd bekroond tot winnaar van de kinderjury.
vlnr: Bas Vogel (3), Bjorn Weerdenburg (1), Matthijs Dresschler(2) en Sophie Pigmans (winnaar kinderjury)
vlnr: Bas Vogel (3), Bjorn Weerdenburg (1), Matthijs Dresschler
(2) en Sophie Pigmans (winnaar kinderjury)

Beoordelingscriteria en jury
Het NK Lekkerste Pannenkoek hanteerde zes criteria voor de beoordeling: uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. De jury, bestaande uit Merijn Jansma, Steven Strijbosch en Juan Kort, lette op elk detail om de winnaars te bepalen. Naast de vakjury werd ook een praktijkjury ingezet, die de deelnemers beoordeelde op basis van de hygiënecode Horeca 2016. Deze jury lette op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie, en werd traditioneel ingevuld door Houwers.

Bjorn Weerdenburg en zijn mededeelnemers bewezen dat een pannenkoek veel meer kan zijn dan een eenvoudige lekkernij – het kan een ware kunstvorm zijn.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *