Winnende creatie NK Pizza bakken 2024

Pizza met perfect gegaarde ingrediënten en krokante korst wint NK Pizza Bakken 2024

Winnende creatie NK Pizza bakken 2024Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft het NK Pizza Bakken 2024 weten te winnen op de Horecava. Zijn emoties en verbazing na de overwinning onthullen een verhaal van toewijding en passie voor perfectie, zelfs in de drukte van zijn goedlopende zaak in Amsterdam. De winnende pizza, genaamd Ti Voglio Bene, staat nu al een maand op de kaart bij LouLou Pizzabar, waar het de harten van pizza-liefhebbers verovert.

De magie van Ti Voglio Bene
Het geheim achter de overwinning van LouLou Pizzabar ligt in de ambachtelijke benadering van Tawfik el Shanwany. De jury prees vooral het deeg, dat met de poolish-methode werd bereid, wat resulteerde in een extra krokante korst en een hoge hydratatie. Elk ingrediënt was perfect gegaard op de juiste tijd en temperatuur, met speciale lof voor de auberginechips. De winnende pizza is belegd met onder meer Provolone del Monaco, auberginecrème, gefrituurde aubergine en gefrituurde basilicum.

Winnende creatie NK Pizza bakken 2024

De tweede plaats ging naar Domenico Malerba van Pizzacos in Zwaag, met zijn creatie La Nonn Mariet, een pizza met een crème van tuinbonen, chicorei gebakken met Spaanse peper en knoflook, Pecorino en olie van versgeperste olijven. Valerio Prestato van Pizza & Co in Amsterdam veroverde de derde plek met de pizza Consistancy, belegd met boerenkool, verse mozzarella, bacon crème, gelei van kersentomaat en Parmigiano Reggiano chips.

Top 3 NK Pizza bakken 2024
Top 3, vlnr: Valerio Prestato (3), Tawfik el Shanwany (1) en Dominico Malebra (2) – Fotografie: Graphicks

Deskundige jury
Een deskundige jury, bestaande uit culinaire grootheden zoals Renato Bosco, Marcel Losekoot, Giovanni d’Apice, Simon Giaccotto en Robert Kranenborg, beoordeelde de deelnemers op zes criteria: uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Het NK Pizza Bakken 2024 was een proeve van culinair vakmanschap, waar veertien deelnemers binnen vijftien minuten twee identieke creaties moesten maken.

Praktijkjury en succesfactoren
De praktijkjury, die deelnemers tijdens de mise en place beoordeelde, waarborgde naleving van de hygiënecode Horeca 2016 en lette op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie. Deze kritische evaluatie zorgde ervoor dat de winnaars niet alleen op smaak excelleerden, maar ook op alle aspecten van het professionele pizzabakken.

Het NK Pizza bakken wordt georganiseerd door Pizza Profs in samenwerking met Stichting De Lekkerste Wedstrijden.

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *