2022, het jaar in tien frikandellen verhalen

Aan het eind van het jaar doen we altijd veel moeite om een terugblik te maken over het hele snackjaar. In 2022 konden we eindelijk bijkomen van de coronapandemie en de onzekerheid. Er werden daarom niet zoveel nieuwe snacks geïntroduceerd. Was 2022 daarom een slecht snack jaar? Zeker niet! Maar de snack waar iedereen eigen het meest naar verlangt was de frikandel. Daarom blikken we terug naar 2022 in tien artikelen over de frikandel!

1. Dreigend tekort aan frikandellen
In september gaat er plots een grote schok door Nederland. Er zouden te weinig frikandellen zijn. Het is een gevolg van de coronamaatregelen, personeelstekort en hoge energieprijzen. Gelukkig snappen de snackfabrikanten de ernst van de situatie en gaan meteen vol gas snacks produceren.

2. Frikandellen in de kerstboom
Kerst is een feest dat we vooral rond een gourmetstel vieren. Maar gelukkig is er ook een manier bedacht om de frituurpan te eren. Want er zijn kerstballen gemaakt in de vorm van een frikandel en een kroket. Hoe feestelijk wil je het hebben?

Kerstballen van Snacks

3. De frikandel is een duurzame snack
voetprintariër Kees Aarts is gespecialiseerd in de voetprint van mensen. Dit is een manier om de impact op de klimaatverandering in kaart te brengen. Deze specialist deed de belangrijke uitspraak: “een frikandel is misschien wel de meest duurzame snack die er is.” Maar dat wisten wij eigenlijk al lang.

4. Recordpoging om frikandel te maken van 75 meter
Een scoutingvereniging bestond 75 jaar en zocht een manier omdat te vieren. Ze kwamen op het idee om 75 meter aan frikandel te maken. Maar hoe kom je aan een frituurpan van 75 meter? Daarom werd de frikandel gemaakt in een dakgoot. Fantastisch!

5. Poedervormige frikandel
Het is wat werk, maar de poedervormige frikandel is een van de bijzonderste uitvindingen van 2022. Het smaakt ook nog best als een frikandel. Deze snack verdient dan ook een plek in dit lijstje.

6. Frikandel op een stokje
We deden rond 1 april ook nog een duit in het zakje door een artikel te maken over een frikandel op een stokje. Uiteraard was dit geheel uit onze duim gezogen. Maar als iemand het zou verkopen, zou het nog aanslaan ook want het lijkt verdacht veel op de in Amerika populaire snacks: de Corndog.

Frikandel op een stokje

7. Recept om frikandellensoep te maken
Veelzijdig kunnen we deze website wel noemen. Want het gaat verder dan het schrijven over snacks, we publiceren ook hoogstaande recepten. Zoals dit recept over frikandellensoep.

8. Belgische snelweg geblokkeerd door frikandellen
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo was 2022 het jaar dat een Belgische snelweg werd geblokkeerd. Niet door boze boeren, politieke aanhangers, Russen of een andere beweging, maar door een enorme lading met frikandellen.

9. De verjaardag van de frikandel
Het hoogtepunt van het jaar is 4 februari. Dit is de verjaardag van de frikandel. En ook dit jaar hebben we deze nationale feestdag uitbundig gevierd. Nog maar een paar weken en dan mogen we weer.

10. Geen Mora frikandellen bij Albert Heijn
Met een producent van frikandellen moet je geen ruzie zoeken. Toch hadden Mora en Albert Heijn een korte fittie waardoor er geen Mora frikandellen of Van Dobben kroketten waren bij de supermarkt. Albert Heijn was het niet eens met de (te hoe) prijsverhoging van Ad van Geloven. Gelukkig werd de ruzie snel bijgelegd en konden we weer met zijn alle een vredesfrikandel eten.

De frikandel had het in 2022 niet altijd even makkelijk. Het was een jaar met ups en downs voor de favoriete snack van Nederland. Onzekerheid, hoge prijzen, af en toe een feestje of een record. Als we vooruit kijken naar 2023 dan staat er weer wat moois te wachten voor de lange lummel. Daar gaan we met zijn allen voor zorgen!

Frikandellensoep
Frikandellensoep

 

Voor jou geselecteerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *