De vetste snacks van 2020

High Friet FriettentOp het gebied van nieuwe innovatieve snacks viel het dit jaar flink tegen. En dat is niet zo vreemd want de meeste leveranciers en cafetaria’s moesten zich aanpassen aan de coronaregels. Het ging om overleven en niet om het bedenken van nieuwe snacks.


Advertentie


Toch hebben we tien lichtpuntjes gevonden van het afgelopen jaar. Dit zijn de tien leukste, lekkerste en vetste snacks van 2020:

10. Subway broodje van 1,5 meter lang
Snacken kan een sociale bezigheid zijn. Maar dat moest plots op 1,5 meter afstand gebeuren. Het broodje van Subway bood uitkomst en zorgde voor de gewenste afstand van 1,5 meter. Gezien de lengte kon deze snack het beste gedeeld worden met vrienden.

Mexicano Burger9. Mexicano burger
Een van de nieuwe introducties van 2020 was de Mexicano Burger. Een pittig gekruide burger die met 135 gram door ons gezien wordt als een aanwinst van de steeds groter wordende Mexicano familie. Fabrikant Good Life Food presenteerde de burger met diverse serveersuggesties.

8.Dominator Pizza
De Dominator Pizza is ook een sociale snack. Met 1,4 kilo kan deze reus het beste met vrienden gegeten worden. En dat is precies wat we nodig hebben in 2020.

Veggie McKroket7. De vegetarische McKroket
McDonald’s heeft steeds meer vegetarische alternatieven in het assortiment. De vegetarische McKroket geeft aan dat McDonald’s serieuze alternatieve zoekt voor vleesvervangers. Deze variant is bijzonder smakelijk en is een goed alternatief voor een dagje zonder vlees.

6. Vegetarische frikandel Mora
Op plek zes nog een vegetarische snack. We kunnen er ook niet langer meer omheen, 2020 is het jaar van de vegetarische snacks geweest. Of was dat al in 2019? Iedere snackfabrikant heeft minimaal één vegetarische snack waarbij de vegetarische frikandel van Mora zowel bij ons al bij jullie het meest opviel. En ook de vlees variant variant van Mora viel in de prijzen want die werd door het AD verkozen tot de lekkerste supermarkt frikandel.

McDonald's Apple pies5. Mini apple pies
De herintroductie van de mini apple pies bij McDonald’s werd met veel gejuich ontvangen. We zagen dit terug in de populariteit van het artikel en jullie reacties op onze Facebookpagina. Deze kleine appeltaartjes zijn gevuld met appel en kaneel en geschikt als dessert of tussendoortje.

4. High friet
De high friet is een concept wat vorig jaar werd geïntroduceerd en nu nog meer is uitgebreid. Deze maaltijd is geïnspireerd door een high tea waarbij er kleine hapjes worden geserveerd met thee. Bij een high friet gaat het vooral om veel friet met kleine snacks zoals bitterballen, mini frikandellen, kaassoufflés en ga zo door.

High Friet Friettent
High friet

Frikandel Speciaal salade3. Frikandel speciaal salade
Het leek eerst een grap te zijn, toch was de frikandel speciaal salade van de Jumbo echt. De salade zag er misschien niet heel smakelijk uit maar smaakte toch behoorlijk goed naar koude frikandellen met ui en curry.

2. Bitterbal
Voor de bitterbal was 2020 een bijzonder jaar. De bitterbal kreeg een eigen feestdag, een eigen boek, een postzegel maar bovenal werd de bekende borrelsnack geëerd tot immaterieel erfgoed. En dan ben je een hele grote snack!

1. Frikandel burger
Met een broodje frikandel van zo’n twee bij twee meter werd de aandacht gevestigd op de Frikandel Burger. Een nieuwe snack van Lekker & Anders. De burger is gemaakt van frikandel en in een burgervorm gemaakt. Daardoor is de snack makkelijk en snel te serveren bijvoorbeeld op drukke momenten of bij evenementen (als die er weer zijn). Burger King was van mening dat de frikandelburger wel veel weg had van hun FreaKINGdel die in 2019 werd geïntroduceerd. Maar de rechter oordeelde anders. De presentatie, de smaak en de mogelijkheden zorgden uiteindelijk voor de eerste plaats in dit overzicht.

Frikandel Burger

Sauzen
Speciale vermeldingen zijn er voor diverse sauzen zoals de Cola Curry saus  die past goed bij friet, tosti en frikandellen. De Gouda’s Glorie Creamy Cheese Style kaassaus die eigenlijk op iedere snack past. En de mayonaise van The Mayo Sisters die zonder toevoegingen van ei, gluten, suikers en kleurstoffen een fantastische mayonaise weten te maken.

 

 

Joost Massing

Joost Massing is oprichter van www.snack-nieuws.nl. Hij gaat door het leven "als vriend van de frieten".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *