Deze snacks werden de afgelopen jaren geïntroduceerd op de Horecava

BoosterHet snackjaar begint altijd goed met de Horecava. Tijdens de grootste horecabeurs van Nederland worden diverse nieuwe snacks geïntroduceerd. Ook zijn er diverse workshops, wedstrijden en andere producten en innovaties te aanschouwen.

Maar het was al snel duidelijk dat de Horecava van 2021 er anders uit zou gaan zien. De organisatie kon ook niet anders dan het hele evenement digitaal te organiseren. Een super gaaf initiatief dat op 1 februari werd georganiseerd. Helaas valt het snacken dan tegen en werden er ook geen nieuwe snacks geïntroduceerd. Daarom blikken we terug op alle bijzondere, lekkere en opvallende snacks die we de afgelopen jaren hebben gezien op de Horecava.

Mexicano XXL
De Vries Snacks, de leverancier en bedenker van de Mexicano, bedacht een 245 gram wegende en 26 centimeter lange versie van de snack die in het assortiment opgenomen. Op de Horecava was deze snack te zien. Lees meer.

Mexicano familie

De Lucifer
De Lucifer is eigenlijk een soort kipcorn maar dan een stuk pittiger. De snack is gevuld met zachte kip, gekruid met spicy pepers, heeft een krokante korst van cornflakes en bevat een extreem pittige rode kop. Lees meer.

De Krokodel
De Krokodel werd eenmalig geïntroduceerd voor een evenement. Beckers kreeg interesse in de snack en ging met de bedenkers om tafel zitten waarna de Krokodel in het assortiment van Beckers werd opgenomen. Lees meer.

De Frikandel Burger
De Frikandel Burger is een creatie van Lekker & Anders die eerder onder meer de frikandel pizza maakte voor LIDL. De basis voor de burger is de horeca frikandel die 15 jaar geleden verkozen werd tot de lekkerste frikandel van Nederland. De burger ziet er uit als drie half open gesneden frikandellen die dan weer aan elkaar vastzitten. Lees meer.

Frikandel Burger

Het Broketje
Het Broketje ziet er in eerste instantie uit als een gewoon broodje kroket, echter heeft het Broketje een aantal speciale eigenschappen voor in de warmhoudvitrine. Lees meer.

De Hitterbal
De Hitterbal is een pittige bitterbal die in slechts een maand bedacht en geproduceerd. Lees meer.

Vierkante frikandel
Snacks kunnen zicht onderscheiden door smaak en door lengte, maar ook door vorm. Door de frikandel vierkant te maken wist Vanreusel een opvallende versie van de frikandel te maken. Het bleek achteraf een truc die al eerder toegepast was op de frikandel. Lees meer.

De Booster
De Booster is ook een vierkante frikandel maar dan met taurine, de werkzame stof van energiedrankjes. De snack die bedacht werd door de Vries Snacks kreeg de nodige aandacht. Maar viel niet bij iedereen in de smaak. Lees meer.

Booster

Vegetarische snacks
Zowel in 2019 als in 2020 hadden de vegetarische snacks de overhand. Iedere grote producent heeft een lijn met vegetarische snacks op de Horecava laten zien. Zo kregen de frikandel en de kroket een vegetarische tegenhanger.

Het voetballertje
Het voetballertje is een kipsnack in de vorm van een voetballer. Het werd bedacht om te serveren aan kinderen bij een kindermenu. Lees meer.

Het Voetballertje De Vries Snacks

De Anonimo
Een pittige snack in een V-vorm werd geïntroduceerd door de Vries Snacks. Consumenten mochten de naam verzinnen. Op de Horecava kreeg de snack een naam: de Anonimo. Lees meer.

Saus
Bij zoveel vette snacks mag saus niet ontbreken. De laatste tien jaar werden er ook veel nieuwe sauzen geïntroduceerd. Een aantal hoogte punten zijn: de Brander Mayonaise van Oliehoorn naar een Groningsrecept, Bikkelsaus van Remia bedacht door snackbar Kruimeltje in Krimpen aan den IJssel en de mayonaise werd de laatste jaren steeds meer veganistisch geproduceerd.

Ovensnacks
Sportkantines, scholen, benzinepompen, vliegtuigen en andere locaties waar frituren onmogelijk is hebben de ovensnack ontdekt. Ook steeds meer consumenten weten de ovensnacks te waarderen. Sinds 2016 kunnen we er niet meer omheen. Lees meer.

Kwekkeboom ovensnacks

Helaas zijn veel van deze snacks inmiddels niet meer verkrijgbaar. Dat laat ook zien hoe lastig het is om een nieuwe snack een blijvende plek te geven in de snackbar. Toch zorgt een nieuwe snack voor merkbekendheid en (tijdelijke) populariteit van de snack. We hopen dan ook dat we volgend jaar op de Horecava weer een hoop nieuwe snacks mogen verwelkomen.

 

 

Voor jou geselecteerd:

One thought on “Deze snacks werden de afgelopen jaren geïntroduceerd op de Horecava

  1. Gelukkig zijn de Kwekkeboom Oven & Airfryer snacks wel verkrijgbaar gewoon verkrijgbaar! En dit jaar wordt het assortiment zelfs uitgebreid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *